Portret Rick WebsiteVan kinds af aan heb ik iets met sfeer, licht, mensen en emoties. Vanaf mijn 17e ben ik werkzaam in de fotografie. In eerste instantie in de Utrechtse binnenstad, tegenwoordig door heel Nederland. Mijn opleiding fotografie heb ik aan de Foto Academie gevolgd, praktijk ervaring heb ik bij professionele fotovakzaken in Utrecht opgedaan. Van het fotograferen van oude meesters voor Musea tot de meest moderne meldkamers van Rijkswaterstaat, luchtfotografie of kerkzilver, portretten voor personeelsbladen of advertenties; mensen, sfeer, licht en emoties…..

Of ik nu een minister, burgemeester, gedeputeerde, professor, buurman, bruidspaar of mijn eigen kinderen fotografeer, ik ben altijd op zoek naar dat speciale moment, die ene lichtstraal, die aparte invalshoek en vluchtige momenten van geluk. Elke opdracht zie ik als een nieuwe uitdaging en probeer mijzelf steeds te overtreffen en te verbeteren.

Terwijl ik dit schrijf, denk ik aan wat sommige collegae weleens hebben gevraagd; “ vindt je het nog steeds leuk om bruiloften te fotograferen? “
Ja, ik vind het nog steeds leuk, ik vind het zelf steeds leuker worden.
Het fotograferen van mensen met alle bijbehorende emoties geeft mij elke keer opnieuw een warm en voldaan gevoel.
Alsof ik iets extra’s heb bijgedragen aan het geluk van de gefotografeerde personen, een toegevoegde waarde tijdens het fotograferen was.. Meestal op de achtergrond (onopvallend aanwezig) en indien nodig neem ik de regie en treed ik op de voorgrond.

Af en toe moet ik nog steeds een traantje wegpinken, als pa zijn dochter weggeeft, de kus, die het huwelijk bezegelt en nooit meer dezelfde kus zal zijn, moeders die huilen van blijdschap, zussen en broers die in hun hart geraakt worden……
 
Ik kijk en voel, zie en leg het vast, alsof het mijn eigen emoties zijn. Integer, passioneel, alert en met respect, op het juiste moment op de juiste plaats. Samen jullie trouwdag tot iets moois maken, mooie herinneringen maken en vastleggen.
Jullie die momenten te laten beleven of herbeleven, dat vind ik fijn, dat is wat ik graag doe. En wat ik ook graag voor jullie wil doen.

 

Laat je van je mooiste kant zien...